StormGain Отвори сметка - StormGain North Macedonia - StormGain Северна Македонија

Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain


Како да отворите сметка во StormGain


Како да отворите сметка за тргување

Исклучително е лесно да се регистрирате за трговска сметка.
  1. Посетете ја веб-локацијата https://app.stormgain.com/ или кликнете овде за да креирате.
  2. Кликнете или допрете го копчето „Креирај сметка“ или регистрирајте се преку социјална мрежа на страницата за регистрација.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
Пополнете ги полињата Е-пошта, Телефон и Лозинка во скокачкиот прозорец. После ова, потврдете ја регистрацијата со кликнување/допирање на Продолжи.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
Вашата сметка е отворена . Започнете со тргување сега, можете да купувате и продавате крипто инструменти во реално време.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
Ако сакате да користите демо сметка , само префрлете се на демо сметка
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
Сега имате 50.000 USDT за тргување со демо сметка.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
Ако сакате да тргувате со Реалната сметка, само депонирајте и можете да тргувате со неа.
Како да депонирате во StormGain

Како да отворите сметка со Google

1. За да се регистрирате со сметка на Google , кликнете на соодветното копче на страницата.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
2. Во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата адреса за е-пошта.


Како да отворите сметка со Apple ID

1. За да се регистрирате со Apple ID, кликнете на соодветното копче на страницата.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
2. Во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
3. Потоа внесете ја лозинката за вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата до вашиот Apple ID.

Отворете сметка на апликацијата StormGain iOS

Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
Ако имате мобилен уред со IOS, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација StormGain од App Store или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „StormGain: Crypto Trading App“ и преземете ја на вашиот iPhone или iPad.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување StormGain за IOS се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.

Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain


Отворете сметка на апликацијата за Android StormGain

Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
Ако имате мобилен уред со Android, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација StormGain од Google Play или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „StormGain: Bitcoin Wallet Crypto Exchange“ и преземете ја на вашиот уред.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување StormGain за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.

Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain


Отворете сметка на мобилната веб-верзија StormGain

Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
Ако сакате да тргувате на мобилната веб-верзија на платформата за тргување StormGain, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, побарајте „StormGain“ и посетете ја официјалната веб-страница на брокерот. Тука си! Сега ќе можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Исламски сметки со занаети без замена

StormGain со гордост го објави дебито на исламските сметки на нашата платформа, отворајќи ги сите можности на светот на криптовалутите за нашите муслимански клиенти кои сакаат да практикуваат етичко тргување според нивните религиозни убедувања.


Кој може да користи исламска сметка на StormGain?

Исламската сметка StormGain е дизајнирана за трговци со крипто кои не можат да примаат или да платат замени поради религиозни верувања. Ве молиме имајте предвид дека StormGain не е религиозна институција; затоа не ја зема дефиницијата за исламска сметка како дозвола за тргување.


Што е уникатно за исламската сметка?

Религиозните строги на исламот забрануваат риба (лихварство) или гарар (коцкање). Исламска трговска сметка е трговска сметка која е во согласност со исламскиот закон. Затоа, исламската сметка на StormGain е без замена и нема камата или провизии за превртување.

Валидноста на криптовалутите во исламската банкарска филозофија е предмет на дискусија меѓу многу почитувани научници. Отпрвин, имаше скептицизам за оваа нова технологија. Меѓутоа, како што се развиваше разбирањето за криптовалутите, муслиманските иноватори се обидоа да создадат технологии кои ќе бидат во согласност со шеријатот од нивниот почеток. Понатаму, експертите за исламско банкарство, исто така, го препознаа трансформативниот ефект што блокчејн и крипто технологијата може да го имаат во зајакнувањето на поединците во муслиманскиот свет, особено во областите каде што традиционалните банкарски услуги се недоволно развиени или нефер. Во овој случај, криптовалутата може да се смета за пожелна според принципот на маслаха (јавен интерес).

Имајте предвид дека исламските сметки не се достапни за корисници кои веќе имаат неисламска сметка кај нас.


Како можам да отворам исламска сметка на StormGain?

За да отворите исламска сметка на StormGain во живо, клиентите муслимани мора да се пријават за сметка преку оваа страница https://promo.stormgain.com/lp/en-en/isl2/ Ве молиме имајте предвид дека оваа опција не е достапна ако веќе имате неисламска сметка кај нас.


Дали има замена или камати на исламските сметки на StormGain?

Нема замена или каматни трошоци. Ние применуваме административна такса оправдана за администрирање на поврзаните трошоци за управување со вашата сметка.

Како да депонирате во StormGain


Како можам да депонирам

Можете да депонирате средства на трговска сметка на неколку начини:


Со крипто-паричник


Нема такси за овој начин на депозит.

За да депонирате средства на вашата сметка користејќи крипто-паричник, одете во вашиот Паричник, изберете ја потребната криптовалута и кликнете Депозит до соодветниот паричник.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain

Во прозорецот за дијалог што се појавува, копирајте ја адресата на паричникот за депонирање средства на StormGain. Направете трансфер од вашиот надворешен паричник на оваа адреса.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain

Трансакциите со депозити имаат тенденција да траат околу 30 минути. Брзината што е потребна за да се кредитираат средствата зависи од криптовалутата и што се случува на нејзиниот блокчејн. Секогаш можете да го проверите статусот на плаќање користејќи ја проверката за секоја криптовалута.

Ако средствата не се појават на вашата сметка за 3-4 часа, ве молиме контактирајте со нас преку формуларот за повратни информации: https://app.stormgain.com/#modal_sfFeedback

Секоја криптовалута има минимален износ на депозит. Доколку износот на депозитот е помал од минималниот, средствата нема да се кредитираат на вашата сметка.

Забелешка : Криптовалутата за сметката што треба да се кредитира мора да одговара на криптовалутата за депозитната сметка. Ако испратите друга криптовалута на оваа адреса, вашиот депозит може да се изгуби.


Со Visa или Mastercard преку Simplex или Koinal


Ако немате крипто средства или крипто-паричник, можете да купите криптовалута користејќи Visa или Mastercard.

Кликнете Депозити на платформата.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
Во прозорецот што се појавува, изберете го паричникот на кој сакате да депонирате средства, валутата во која планирате да ја извршите уплатата и износот, потоа изберете Simplex или Koinal како начин на депонирање. После тоа, кликнете Депозит.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
После тоа, ќе бидете пренасочени на Simplex или Koinal, во зависност од методот што ќе го изберете.

Пополнете ги деталите за вашата платежна картичка и завршете ја процедурата за верификација. Средствата ќе се кредитираат на вашиот криптопаричник наскоро.

Со SEPA банкарски трансфер

( само за земјите од списокот https://www.ecb.europa.eu/paym/integration/retail/sepa/html/index.en.html ). Примарниот услов е банкарската сметка да поддржува СЕПА трансфери. Можете да го дознаете ова со контактирање на вашата банка.

Во прозорецот што се појавува, изберете го паричникот на кој сакате да депонирате средства, валутата во која планирате да ја извршите уплатата и износот, а потоа изберете SEPA transfer. После тоа, кликнете Депозит.
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
После тоа, одете на веб-страницата Bits of Gold, каде што треба да се регистрирате и да го завршите процесот на верификација. Потоа наведете го криптопаричникот StormGain за депозитот и добијте го бројот на банкарската сметка за пренос на средства. Испратете го банкарскиот трансфер преку онлајн банкарство или во филијала на банка.

Во моментов нема провизии за депонирање средства преку банкарски трансфер СЕПА. Откако поднесеното плаќање ќе се кредитира на банкарската сметка Bits of Gold, средствата ќе се конвертираат во криптовалута и ќе се испратат во вашиот паричник StormGain. Ова обично трае не повеќе од 5 работни дена. Минималниот износ на депозит е 250 ЕУР. Максималниот износ е 1.000.000 ЕУР.


Депонирање средства со користење на дебитна/кредитна картичка без надоместоци

(само за земјите од ЕУ и Турција)
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain
За да депонирате средства со помош на картичка без провизии, изберете банкарска картичка како начин на плаќање и пополнете ја процедурата за верификација со обезбедување на следново:
- Образец на лична карта

- Селфи со документот или селфи во живо

- Документ со кој се докажува вашето место на живеење. Документот мора да ги задоволува следните барања. Ова може да бидат сметки за комунални услуги, извод од банка или даночно известување. Документот мора да го содржи вашето полно име и адреса, како и датумот на истекување на документите. Сликите од екранот на документите не може да се одобрат за време на процесот на верификација.

Ве молиме имајте предвид дека не прифаќаме медицински сметки, потврди за купување или изјави за полиса за осигурување. Доказот за адресата мора да е издаден во претходните 6 месеци.

Ако формуларот за лична карта содржи информации за вашата домашна адреса, тој не може да се користи како доказ за адресата. Во овој случај, мора да прикажете различен облик на лична карта (на пр. пасош). Имајте предвид дека правилата забрануваат користење на истиот документ како форма на лична карта и доказ за адреса.

Откако успешно ќе ја завршите процедурата за верификација, уплатата ќе се кредитира на трговската сметка.

Најчесто поставувани прашања


Надоместоци за депонирање средства

Можете да депонирате средства и да ги повлечете од вашата трговска сметка со криптопаричници, дебитни/кредитни картички (само за депозити) и СЕПА трансфери (за земјите од ЕЕА).

Провизијата зависи од начинот на депозит/повлекување:
  • Надоместоците за депозити со кредитна картичка преку Simplex се 3,5% (или 10 УСД, кое и да е повисоко) и 4% преку Koinal (треба да се земе предвид и конверзијата на страната на Koinal на трансакцијата).
  • Нема такси за депонирање средства на трговска сметка од крипто-паричник или преку трансфер СЕПА.
  • Нема такси за депонирање со помош на дебитна/кредитна картичка Mastercard (само за земјите од ЕУ).
При повлекување средства на надворешен крипто-паричник, надоместоците варираат во зависност од видот на криптовалутата. Износот на провизијата и конечниот износ на исплатата се прикажуваат на прозорецот за барање за повлекување. Тековните такси можете да ги видите во делот Ограничувања на такси на платформата StormGain.

Ве молиме имајте предвид дека има минимални износи за депозит и повлекување.

Нема такси за повлекување средства преку СЕПА трансфер.

Имајте предвид дека таксите може да се променат. Препорачуваме да ги проверите ажурираните информации во делот Ограничување на такси .
Како да отворите сметка и да депонирате во StormGain


Зошто мојата трансакција трае толку долго?

На нашите трансакции обично им треба до 1 час за обработка. Ако вашата трансакција трае подолго од ова, тоа може да биде затоа што блокчејнот е преоптоварен. Многу трансакции се обработуваат во исто време со вашите.

Во овој случај, би ви препорачал да почекате. За жал, StormGain не може да влијае на проблемите поврзани со преоптоварувањето на блокчејнот.

Ве молиме почекајте да се кредитираат средствата. Доколку не се појават на вашата сметка за 4-5 часа, ве молиме известете нè преку формуларот за контакт.

Во вашето барање, наведете ги следните информации за трансакцијата (како текст, а не како слика од екранот):

- Адреса на испраќачот

- Адреса на примач

- ИД на трансакција (хаш)

- Ознака за депозит (ако сте депонирале XRP)

- ИД на белешка (ако сте депонирале XLM)

- Износ и валута на плаќање.


Како можам да депонирам средства на мојата исламска сметка StormGain?

По регистрацијата од слетувањето на исламските сметки, можете да го започнете вашиот прв депозит преку платформата StormGains користејќи го претпочитаниот метод за депозит.
Thank you for rating.