Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain


Si të regjistroni një llogari në StormGain


Si të regjistroni një llogari tregtare


Është jashtëzakonisht e lehtë të regjistrohesh për një llogari tregtare.
 1. Vizitoni faqen e internetit https://app.stormgain.com/ ose klikoni këtu për të krijuar.
 2. Klikoni ose prekni butonin "Krijo një llogari" ose regjistrohuni përmes një rrjeti social në faqen e regjistrimit.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Plotësoni fushat Email, Telefon dhe Fjalëkalim në dritaren që shfaqet. Pas kësaj, konfirmoni regjistrimin duke klikuar/trokitur Vazhdo.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Llogaria juaj është hapur . Filloni të tregtoni tani. Ju mund të blini dhe të shisni instrumente kripto në kohë reale.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Nëse dëshironi të përdorni Llogarinë Demo , thjesht kaloni te Llogaria Demo
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Tani keni 50,000 USDT për Tregtim me Llogari Demo.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Nëse dëshironi të tregtoni me llogarinë Real, thjesht depozitoni dhe mund të tregtoni me të.
Si të depozitoni para në StormGain

Si të regjistroheni me llogarinë Google

1. Për t'u regjistruar me një llogari Google , klikoni në butonin përkatës në faqe.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
2. Në dritaren e re që hapet, futni numrin e telefonit ose emailin tuaj dhe klikoni "Next".
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
3. Më pas futni fjalëkalimin për llogarinë tuaj Google dhe klikoni "Next".
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Pas kësaj, ndiqni udhëzimet e dërguara nga shërbimi në adresën tuaj të emailit.


Si të regjistroheni me Apple ID

1. Për t'u regjistruar me një Apple ID, klikoni në butonin përkatës në faqe.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
2. Në dritaren e re që hapet, futni ID-në tuaj të Apple dhe klikoni "Next".
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
3. Më pas futni fjalëkalimin për Apple ID-në tuaj dhe klikoni “Next”.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Pas kësaj, ndiqni udhëzimet e dërguara nga shërbimi në Apple ID tuaj.

Aplikacioni StormGain iOS

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Nëse keni një pajisje celulare IOS, do t'ju duhet të shkarkoni aplikacionin zyrtar celular StormGain nga App Store ose këtu . Thjesht kërkoni për aplikacionin "StormGain: Crypto Trading App" dhe shkarkoni atë në iPhone ose iPad tuaj.

Versioni celular i platformës tregtare është saktësisht i njëjtë me versionin në internet të saj. Rrjedhimisht, nuk do të ketë asnjë problem me tregtimin dhe transferimin e fondeve. Për më tepër, aplikacioni i tregtimit StormGain për IOS konsiderohet të jetë aplikacioni më i mirë për tregtimin në internet. Kështu, ajo ka një vlerësim të lartë në dyqan.

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain


Aplikacioni Android StormGain

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Nëse keni një pajisje celulare Android, do t'ju duhet të shkarkoni aplikacionin zyrtar celular StormGain nga Google Play ose këtu . Thjesht kërkoni për aplikacionin “StormGain: Bitcoin Wallet Crypto Exchange App” dhe shkarkoni atë në pajisjen tuaj.

Versioni celular i platformës tregtare është saktësisht i njëjtë me versionin në internet të saj. Rrjedhimisht, nuk do të ketë asnjë problem me tregtimin dhe transferimin e fondeve. Për më tepër, aplikacioni i tregtimit StormGain për Android konsiderohet të jetë aplikacioni më i mirë për tregtimin në internet. Kështu, ajo ka një vlerësim të lartë në dyqan.

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain


Versioni i uebit për celular StormGain

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Nëse dëshironi të tregtoni në versionin celular në ueb të platformës tregtare StormGain, mund ta bëni lehtësisht. Fillimisht, hapni shfletuesin tuaj në pajisjen tuaj celulare. Pas kësaj, kërkoni për "StormGain" dhe vizitoni faqen zyrtare të ndërmjetësit. Ja ku jeni! Tani do të mund të tregtoni nga versioni i uebit për celular të platformës. Versioni i uebit celular i platformës tregtare është saktësisht i njëjtë me një version të rregullt të saj në internet. Rrjedhimisht, nuk do të ketë asnjë problem me tregtimin dhe transferimin e fondeve.


Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)


Llogaritë islame me tregti pa shkëmbime

StormGain është krenar të shpallë debutimin e llogarive islame në platformën tonë, duke hapur të gjitha mundësitë e botës së kriptomonedhave për klientët tanë myslimanë që dëshirojnë të praktikojnë tregtinë etike sipas bindjeve të tyre fetare.


Kush mund të përdorë një llogari islame StormGain?

Llogaria Islamike StormGain është krijuar për tregtarët e kriptove që nuk janë në gjendje të marrin ose paguajnë shkëmbime për shkak të besimeve fetare. Ju lutemi vini re se StormGain nuk është një institucion fetar; prandaj nuk e merr përkufizimin e Llogarisë Islame si leje për të tregtuar. Ju lutemi verifikoni në mënyrë të pavarur se të gjitha tregtitë tuaja sipas besimeve tuaja.


Çfarë është unike për një llogari islame?

Kufizimet fetare të Islamit e ndalojnë ribanë (kamatën) ose ghararin (bixhozin). Një llogari tregtare islame është një llogari tregtare që është në përputhje me ligjin islam. Prandaj, llogaria islame e StormGain është pa shkëmbim dhe nuk ka interes ose komisione të rikthimit.

Vlefshmëria e kriptomonedhave në filozofinë bankare islame ka qenë një çështje diskutimi midis shumë studiuesve të respektuar. Në fillim, kishte skepticizëm për këtë teknologji të re. Megjithatë, me zhvillimin e të kuptuarit të kriptomonedhave, novatorët myslimanë u përpoqën të krijonin teknologji që do të përputheshin me Sheriatin që nga fillimi i tyre. Për më tepër, ekspertët e bankave islame njohën gjithashtu efektin transformues që teknologjia blockchain dhe kripto mund të kenë në fuqizimin e individëve në botën myslimane, veçanërisht në zonat ku shërbimet tradicionale bankare janë të pazhvilluara ose të padrejta. Në këtë rast, kriptomonedha mund të shihet si e dëshirueshme sipas parimit të maslaha (interes publik).

Vini re se llogaritë islame nuk janë të disponueshme për përdoruesit që tashmë kanë një llogari jo-islame me ne.


Si mund të hap një llogari islame StormGain?

Për të hapur një llogari të drejtpërdrejtë Islame StormGain, klientët myslimanë duhet të regjistrohen për një llogari përmes kësaj faqeje https://promo.stormgain.com/lp/en-en/isl2/ Ju lutemi vini re se ky opsion nuk është i disponueshëm nëse tashmë keni një llogari joislame me ne.


A ka tarifa shkëmbimi ose interesi në llogaritë islamike StormGain?

Nuk ka tarifa shkëmbimi ose interesi. Ne aplikojmë një tarifë administrimi të justifikueshme për administrimin e shpenzimeve përkatëse për të menaxhuar llogarinë tuaj.

Si të tregtoni kripto në StormGain


Disa fjalë rreth kriptos

Aseti i parë dixhital, Bitcoin, u themelua në vitin 2009. Projekte të ndryshme më pas i dhanë botës gjithnjë e më shumë alternativa, si Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash e të tjera. Sipas Coinmarketcap, ka më shumë se 2000 kriptovaluta. Tregtarët aktivë janë të llastuar për zgjedhje.

Sidoqoftë, altcoin më pak aktivë ose të rinj mund të kenë mundësi të kufizuara tregtimi pasi ato ofrojnë më pak blerës kur është koha për të shitur. Tregtarët duan të jenë të sigurt për suksesin e tyre, kështu që ata fokusohen vetëm në disa nga kriptovalutat kryesore.

Si e përcaktojnë tregtarët vlerën e projekteve të ndryshme

Monedhat kripto gjenerohen nga alkimia llogaritëse, e njohur gjithashtu si miniera, që kërkon shumë fuqi përpunuese për të prodhuar monedha të reja. Sa më i lartë të jetë hashrati për çdo zinxhir, aq më shumë transaksione mund të përpunojë zinxhiri. Kjo krijon kërkesë dhe vlerë më të madhe.


Çfarë është tregtimi i kriptomonedhave?

Tregtimi është një aktivitet jashtëzakonisht i ndërlikuar. Nuk ka të bëjë vetëm me paratë dhe matematikën, por edhe me stresin, përpunimin e informacionit, vendimet e shpejta dhe veprimet e lezetshme dhe të mbledhura. Warren Buffet, George Soros dhe Steven A. Cohen të gjithë ndërtojnë kapital sot sepse ata e kuptojnë se si tregu reagon ndaj fakteve të ndryshme. Prandaj, ata e kuptojnë tregtinë.

Michael Novogratz është një nga tregtarët më të suksesshëm të kriptomonedhave. Ai e bëri pasurinë e tij në Bitcoin, Ethereum dhe ICO të ndryshme. Si? Ai e kuptonte tregtimin e kriptomonedhave. Në vitin 2013, ai vuri në dukje se një tregtar mund të investonte në Bitcoin, të kthehej disa vite më vonë dhe të shihte rritjen e madhe të investimeve të tyre.

Ai kishte të drejtë sepse, në atë kohë, Bitcoin tregtohej me një çmim prej rreth 200 dollarë për monedhë. Në vitin 2017, ajo kishte arritur në 20,000 dollarë. Edhe tani, është shumë më e lartë se 200 dollarë. Rentabiliteti i investimeve në kriptomonedhën Novogratzs doli të ishte tepër i lartë.


Si funksionon tregtimi i kriptove?

Nëse dëshironi të fitoni sa më shumë, duhet ta dini këtë. Ne mund të ofrojmë teorinë dhe të shpjegojmë përvojën e dikujt, por ju do ta shihni pamjen e plotë vetëm përmes praktikës.

Së pari, mësoni disa parime kryesore:

 • Tregtimi i kriptomonedhave është i ngjashëm me tregtimin real të tregut, por nuk është një pjesë e një burse të rregullt.
 • Është një treg 24-orësh.
 • Tregu i kriptove është veçanërisht i paqëndrueshëm.

Së dyti, duhet të kuptoni mënyrën standarde të punës me shkëmbimet e kriptove:

 1. Tregtarët dërgojnë monedhat e tyre ekzistuese në një llogari në një shkëmbim ose përdorin një platformë për të blerë kripto.
 2. Ata vëzhgojnë çmimet e aktiveve të tjera të disponueshme në bursë.
 3. Ata zgjedhin tregtinë e tyre të dëshiruar.
 4. Tregtarët më pas vendosin urdhra blerje/shitje.
 5. Platforma gjen një shitës/blerës për të përputhur porositë.
 6. Shkëmbimi përfundon transaksionin.

Një platformë shkëmbimi ngarkon një tarifë për çdo tregti. Zakonisht është rreth 0.1%, që është e lartë. Pse? Sepse vëllimi ditor i tregtisë është mbi 55 miliardë dollarë. Ata me fat ndërtuan kapital të konsiderueshëm duke e bërë këtë.

Ekziston një gjë e fundit themelore për të kuptuar: tregtarët nuk përdorin vetëm aftësitë e tyre matematikore. Tregtarët me përvojë e dinë se një treg kaq i madh ka nevojë për më shumë për të fituar para. Prandaj, ata përdorin shumë programe të ndryshme për të zgjedhur asetin e duhur për kohën e duhur. Kjo mund të përfshijë softuer për të ndihmuar në analizimin e tregut.

Inxhinieria financiare është përdorimi i teknologjive inovative për të analizuar më shumë statistika në një kohë më të shkurtër. Ndihmon investimin në fushat ose monedhat më të mira.


Si të filloni tregtimin e kriptomonedhës

Ju mund të jeni një tregtar me përvojë në bursë ose një fillestar që nuk dini se si të filloni të tregtoni kriptomonedha. Tregtarët e vërtetë të tregut të aksioneve kanë vetëm një avantazh: ata njohin analizën teknike, kështu që nuk kanë nevojë të mësojnë bazat e tregtimit.

Edhe pse jeni plot motivim dhe dëshironi të shihni algoritmin për përdorimin e një shkëmbimi, nuk jeni ende gati. Së pari ju duhet të mësoni fjalorin për të kuptuar se si të tregtoni kriptovalutat.

Kushtet kryesore në tregtimin e kriptomonedhave

Emri

Përkufizimi

Përhapet

Hendeku midis dy indekseve për blerjen dhe shitjen e një aktivi.

Shumë

Një grup monedhash të përdorura për të specifikuar madhësinë optimale për tregti. Kompleti mund të përbëhet nga sasi të vogla të kriptomonedhës (p.sh., 0.01 BTC). Pjesa e plotë mund të jetë e vogël (p.sh., 1 LTC). Megjithatë, disa altcoin tregtohen në lote të mëdha (p.sh., 10,000 DOGE).

Leva

Mundësia për të fituar një sasi të madhe të kriptove pa paguar çmimin e plotë paraprakisht. Jini të kujdesshëm me levën sepse mund të rrisë fitimin tuaj ose të rrisë humbjet.

Marzhi

Pjesa më e rëndësishme e pozicioneve të levave. Ai përshkruan depozitën fillestare që keni vendosur për të bërë një porosi. Shprehet si përqindje e pozicionit të plotë.

Pip

Një njësi për rritjen e lëvizjes së çmimeve. Për shembull, një lëvizje nga 200 dollarë në 201 dollarë është një pengesë. Megjithatë, madhësia e një pipi mund të ndryshojë në kriptovaluta të ndryshme, nga një pjesë e një cent në 100 dollarë.

Si të blini dhe tregtoni kriptovaluta

Jeni pothuajse gati për të filluar të fitoni para. Por nëse doni të merrni diçka, duhet të jepni diçka. Ky rregull vlen edhe për tregtimin e kriptove. Ju duhet të dërgoni para fiat (ose kripto nga portofoli juaj) në shkëmbim.

 1. Krijo një llogari në një shkëmbim.
 2. Verifikojeni.
 3. Nëse buxheti juaj përbëhet nga monedha fiat, duhet të krijoni një kanal pagese.
 4. Verifikoni identitetin tuaj (nëse është e nevojshme). Zakonisht, shkëmbimet e kërkojnë këtë informacion për shkak të politikave kundër pastrimit të parave (AML). Arsyeja tjetër është siguria: ata luftojnë bots tregtare.
 5. Depozitoni fonde.

Pra, si e tregtoni kriptovalutën?

Tani, përpiquni t'i përgjigjeni pyetjes: si e tregtoni kriptovalutën? Njerëzit do ta pyesin atë sa herë që biseda kthehet në tregti. Pra, afatshkurtër apo afatgjatë?
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Tregtimi afatshkurtër ka të bëjë me blerjen e një aktivi për t'u shitur së shpejti. Zakonisht, fillestarët mendojnë se pas disa minutash ose orësh. Kjo mund të jetë çdo gjë nga sekonda në disa muaj. Ju mund të blini një kripto të veçantë sepse mendoni se vlera e tij do të rritet së shpejti.

Pro

 • Përfitimi kryesor është një shans i shkëlqyer për të bërë një fitim të lartë në një periudhë shumë të shkurtër kohore (madje edhe jashtëzakonisht). Pse? Sepse indeksi i kriptomonedhës mund të trefishohet brenda natës ose brenda disa orësh. Tregu i monedhës fiat nuk mund të ofrojë mundësi të tilla sepse çmimet zakonisht ndryshojnë vetëm rreth 1% gjatë një dite.
 • Gjithmonë mund të gjesh një blerës ose një shitës. Njerëzit shpesh kthehen në tregtimin afatshkurtër me projekte të mëdha si Monero, Ethereum ose Dash. Këto kriptovaluta kanë kërkesë të konsiderueshme, kështu që nuk do t'ju duhet të prisni për çdo tregti.


Kundër

 • Paqëndrueshmëria është problemi më i madh në botën e kriptove. Nëse kryeni tregti afatshkurtra, do t'ju duhet të kaloni shumë kohë duke analizuar tregun përpara se të tregtoni. Për shkak të kësaj, ju mund të humbni të gjitha paratë tuaja në vetëm një sekondë.
 • Ju duhet të keni një kontroll të mirë të gjendjes tuaj psikologjike. Tregtimi afatshkurtër do të thotë që ju nuk mund të fitoni gjithmonë.


Tregtimi afatgjatë ka të bëjë me HODLing. Ju mund të mos e dini këtë fjalë nëse jeni i ri në tregti.

HODL do të thotë të mbajë për jetën e shtrenjtë. Nuk është në fjalor, por përshkruan të gjithë besimin afatgjatë të tregjeve tregtare se, edhe nëse ka paqëndrueshmëri të madhe, indeksi do të rritet në terma afatgjatë.

Pro

 • Së pari, nuk duhet të bëni një analizë teknike të rëndësishme me grafikët komplekse të tregtimit. Receta është e drejtpërdrejtë: blini dhe prisni. Kontrolloni çmimin një herë në ditë dhe shisni kripto në kohën më të përshtatshme.
 • Së dyti, nuk keni nevojë për një buxhet të madh. Mund të blini sasi të vogla dhe t'i lini të rriten për disa vite. Shumë njerëz blenë Bitcoin për 0,35 dollarë dhe e harruan atë. Në 5 vjet, ata patën një fitim prej mbi 60,000 herë investimin e tyre fillestar.


Kundër

 • Ju mund të humbni një shans të mirë për tregtimin afatshkurtër. Ndonjëherë, çmimet rriten shumë shpejt, vetëm për të rënë brenda disa ditësh. Sidoqoftë, nëse keni kohë dhe njohuri të mjaftueshme, mund të kombinoni tregtimin afatgjatë dhe atë afatshkurtër.
 • Me tregtimin afatgjatë, ju nuk shpenzoni shumë kohë në analizën e tregut. Kjo është arsyeja pse mund të humbisni disa lajme që mund të ndikojnë në çmim.

Shkëmbimet e kriptove

Ka shumë platforma, ndaj zgjidhni atë që ju përshtatet më shumë. Ato ndryshojnë, kështu që bëni disa kërkime. Kërkoni për:

 • Monedhat e disponueshme (sigurohuni që kripto-ja që dëshironi të tregtoni është e mbështetur)
 • Leva (leva e lartë nuk rekomandohet për fillestarët, por është e mirë për një fitim të madh)
 • Mbrojtja (ofron sigurim dhe zvogëlon mundësinë e humbjes; mirë për fillestarët)
 • Investimi minimal
 • Mbështetje (do të keni disa pyetje, ndaj zgjidhni një platformë me staf të mirë).

Gjithashtu, duhet të kontrolloni rishikimet e shkëmbimeve, çështjet e sigurisë dhe historinë. Mos punoni me platforma që ngrenë dyshime. Ka shumë shkëmbime të mira, si Poloniex, Kraken ose Binance. Ju mund të zgjidhni ndonjë dhe të filloni tregtimin.

Kuletat më të mira të kriptove për tregtim

Kur zgjidhni një portofol dixhital, duhet të analizoni historinë e tij dhe çështjet e sigurisë. Ai përcakton besueshmërinë e investimeve tuaja. Ne analizuam tregun dhe plotësuam një listë të kuletave më të mira të kriptove për tregtim. Vendimi përfundimtar u bazua në sigurinë, numrin e kriptomonedhave që mund të ruheshin dhe tarifat.

 • Coinbase
 • Eksodi
 • Paguaj
 • Jaxx
 • BRD
 • Ledger Nano S, Trezor dhe Keepkey (për tregtim afatgjatë).


Si të dini se kur të tregtoni kriptomonedhë

Tregtimi i kriptove është shumë i ndërlikuar dhe i rrezikshëm. Vetëm teoria nuk mjafton për të qenë i suksesshëm në këtë treg. Tregtimi bazohet në analiza, nga të cilat ekzistojnë dy lloje kryesore: teknike dhe themelore. E para ka të bëjë me grafikët. Ju duhet të mësoni tendencat, historinë e çmimeve dhe pothuajse gjithçka në shifra. E dyta ka të bëjë me lajmet - monitoroni faqet e internetit informuese rreth kriptomonedhës për të mësuar gjithçka sa më shpejt që të mundeni.

Sinjalet e tregtimit të kriptove

Ka të bëjë me analizën teknike. Sinjalet janë ide tregtare ose sugjerime për veprime në bursë që gjenerohen nga tregtarë profesionistë ose softuer. Këto sinjale mund t'i gjeni vetë. Sidoqoftë, nëse nuk keni njohuri, është më mirë të blini një abonim. Do të humbni më pak nëse keni sugjerime të ekspertëve.

Gjithashtu, mund të ndiqni disa tregtarë të njohur në Twitter.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Bej kujdes. Njerëzit në Twitter mund t'ju mashtrojnë për të marrë më shumë fitime për veten e tyre. Për më tepër, nëse ata luajnë vetë, ata mund të gënjejnë vetë.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain

Analiza e tregut Tregu

i kriptove funksionon në bazë të ofertës dhe kërkesës. Për shkak të decentralizimit, ai është i lirë nga politika dhe ekonomia botërore. Ndërsa ka ende shumë faktorë që ndikojnë në këtë treg, çmimet mund të ndryshojnë në vetëm një moment për shkak të shkaqeve të mëposhtme:

 • Furnizimi
 • Kapitalizimi (vlera e të gjitha monedhave)
 • Deklarata për shtyp (media përcakton pothuajse gjithçka që ndodh në botën financiare, prandaj ndiqni lajmet)
 • Integrimi (si funksionojnë sistemet dhe shkëmbimet e ndryshme të pagesave me secilën kriptomonedhë)
 • Ngjarjet kryesore brenda projektit (përditësimet, ndryshimet e sigurisë, hakimet, etj.).

Analiza e tregut njihet edhe si analiza themelore. Është thelbësore për tregtimin sepse përcakton suksesin tuaj.

Si të filloni me StormGain

StormGain është një shkëmbim kriptovalutash që ju lejon të filloni tregtimin në 4 hapa:

 1. Krijoni një llogari duke përdorur adresën tuaj të postës elektronike dhe fjalëkalimin dhe verifikojeni atë.
 2. Depozitoni fiat ose kriptomonedhë.
 3. Analizoni tregun.
 4. Vendosni një tregti.


Si hapni një tregti?

Në platformën e tregtimit, hapni listën e instrumenteve të seksioneve tregtare dhe zgjidhni instrumentin që dëshironi të tregtoni.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Zgjidhni një portofol në dritaren e tregtisë së re
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Futni shumën e tregtisë, caktoni nivelet e levës, Stop Humbjes dhe Merr Fitim. Nëse prisni që kriptomonedha të rritet në vlerë, zgjidhni opsionin Blej dhe nëse mendoni se do të bjerë kundrejt USDT, zgjidhni opsionin Shitet .

 • Stop/Humbja mund të përdoret nga një tregtar për t'u mbrojtur nga rreziku shtesë. Tregtarët mund të vendosin paraprakisht se çfarë kufijsh duan të vendosin për rreziqet e tyre të mundshme. Mund të vendosni Stop/Humbjen kur arrini një çmim specifik në një pozicion të hapur. Thjesht zgjidhni pozicionin e duhur nga lista e të gjitha pozicioneve të hapura. Do të shihni një dritare
 • Take Profit mund të përdoret nga një tregtar për të mbyllur një sasi të caktuar fitimi. Tregu i kriptomonedhave është jashtëzakonisht i paqëndrueshëm, gjë që shpesh çon në situata ku çmimi rritet shumë shpejt përpara se të ndryshojë kursin po aq shpejt. Vendosni një porosi Take Profit për t'u siguruar që të mos humbisni shansin tuaj për të bllokuar fitimin. Tregtarët mund të vendosin një çmim specifik me të cilin tregtia do të mbyllet kur të arrihet.

Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Tarifat e transaksionit do të aplikohen për çdo tregti. Ju mund ta shihni tarifimin e tyre edhe në dritaren "Pozicioni i hapur".

Kështu duket hapja e një pozicioni me një çmim tregu.

Nëse çmimi aktual nuk është i kënaqshëm, tregtari mund të hapë një urdhër Stop Loss ose Take Profit në pritje . Lloji tjetër, porositë në pritje, bëhen kur plotësojnë disa kushte.
Për shembull, një tregtar mund të bëjë një urdhër për të hapur një tregti kur çmimi arrin një çmim të caktuar. Vendosni parametrat e tregtisë, çmimin e synuar për ekzekutimin e tregtisë dhe drejtimin e tregtisë.

Për ta bërë këtë, zgjidhni skedën "Limit/Stop" . Pas kësaj, vendosni parametrat e pozicionit, çmimin e synuar kur duhet të hapet marrëveshja dhe drejtimin e tregtisë.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Pasi të arrihet ky çmim i kuotës, pozicioni do të hapet automatikisht.

Të gjitha tregtimet dhe porositë në pritje do të shfaqen në seksionin përkatës në platformë.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain

Si e mbyllni tregtinë tuaj?

Zgjidhni tregtinë që dëshironi të mbyllni nga lista e tregtimeve. Nëse e vendosni miun mbi të, do të shihni një buton Mbyll.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Kur klikoni mbi të, do të shihni një dritare që shfaqet me parametrat e tregtisë dhe butonin e konfirmimit.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Nëse klikoni butonin Po, tregtia juaj do të mbyllet me çmimin e tregut.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Ekziston një opsion tjetër. Zgjidhni një tregti nga lista e tregtimeve dhe klikoni mbi të. Pasi ta keni bërë këtë, do të shihni këtë lloj dritareje:
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Këtu mund të modifikoni parametrat e tregtisë ose ta mbyllni atë duke klikuar në butonin përkatës.


5 rregulla të arta për tregtimin e kriptove

Ne nuk mund t'ju mësojmë gjithçka rreth tregtimit të kriptomonedhave. Pse? Sepse përvoja luan një rol të madh. Duhet të praktikoni për të dyfishuar dhe trefishuar kapitalin tuaj. Është rregulli i parë dhe kryesor. E falsifikoni derisa ta arrini.

Më pas, analizoni sa më shumë që të jetë e mundur. Ai që zotëron informacionin zotëron botën. Nuk mund të jesh një tregtar i mirë pa mësuar gjithçka për tregun.

Mos tregtoni mbi kapitalin tuaj. Mbani mend për jetën reale. Nëse nuk keni para të mjaftueshme për ushqim dhe taksa, nuk do të keni një kokë të qartë për të marrë vendimet e duhura gjatë tregtisë.

Kuptoni kriptomonedhën që po blini. Edhe nëse portofoli juaj përbëhet nga 30 monedha të ndryshme, ju duhet të dini gjithçka për secilën prej tyre. Është e vetmja mënyrë për të investuar siç duhet.

Së fundi, mbani mend se është në rregull të humbasësh ndonjëherë. Ju nuk mund të fitoni gjithmonë. Nëse humbisni, mbani një kokë të ftohtë.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)


Ndarja e fitimit

Një pjesë e fitimit është një qasje që lejon përdoruesit të shmangin pagesën e komisioneve për tregti. I vetmi komision, ose aksion, përdoruesi paguan kur tregtia mbyllet me një fitim. Nëse tregtia humbet para, përdoruesi nuk duhet të paguajë asnjë tarifë. Por, nëse përdoruesi përfiton nga tregtia, ai/ajo ndan vetëm 10% të fitimit me platformën e shkëmbimit. Është një skenar klasik fitues.


Si punon?

Kur përdoruesit shkojnë në dritare për të hapur një tregti të re, ata do të shohin një mesazh që thotë se ka një tarifë 0% për të hapur tregti dhe se një pjesë fitimi 10% do të merret vetëm nga tregtitë fitimprurëse.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Kur një përdorues hap një tregti të re, ai/ajo do të shohë një njoftim që thotë se kjo tregti është hapur me një tarifë 0%.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Kur mbyllni pozicionin, raporti i tregtisë do t'i tregojë përdoruesit një përmbledhje të të gjitha komisioneve të marra, duke përfshirë pjesën e fitimit, nëse është e aplikueshme.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Të gjitha informacionet në lidhje me komisionin 0% dhe ndarjen e fitimit mund t'i gjeni në faqen Tarifat dhe Komisionet - Tregtimi.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain


Futures

Futures janë lloji i kontratave derivative. Një kontratë derivative i lejon tregtarët të spekulojnë mbi lëvizjet e çmimeve të aktiveve pa e tregtuar asnjëherë fizikisht aktivin. Një kontratë derivative është një kontratë e tregtueshme që bazohet në çmimin e një aktivi bazë. Kontrata është një marrëveshje që një tregtar bën për të hyrë në një tregti bazuar në çmimin e aktivit bazë. Për shembull, një kontratë e ardhshme Bitcoin bazohet në aktivin themelor, Bitcoin. Prandaj, çmimi i kontratës është shumë afër ose identik me çmimin e tregut për Bitcoin. Nëse Bitcoin rritet, çmimi i kontratës Bitcoin rritet dhe anasjelltas. Dallimi është se tregtari po tregton një kontratë dhe jo Bitcoin. Ekzistojnë një numër i llojeve të ndryshme të kontratave derivative që të gjitha kanë përfitime të ndryshme për tregtarët. E ardhmja, shkëmbimet e përhershme, kontratat për diferencën dhe opsionet janë të gjitha shembuj të derivativëve të ndryshëm. Ata quhen derivativë sepse çmimi i kontratës rrjedh nga aktivi themelor.


Përparësitë e kontratave të derivativëve

Drejtime të ndryshme tregtare: tregtarët mund të përfitojnë si nga rritja e çmimeve ashtu edhe nga ulja e çmimeve, diçka që është e pamundur kur thjesht blini dhe shisni një aktiv.

Levë e lartë: tregtarët mund të hapin tregti që vlejnë më shumë se bilanci i llogarisë së tyre duke përdorur levën.

Ekspozimi i kontrollit: tregtarët mund të spekulojnë mbi çmimin e një aktivi pa e zotëruar kurrë atë.

Barrierë e ulët për hyrjen: tregtarët janë në gjendje të tregtojnë mbi performancën e një aktivi, pa investuar shumën ekuivalente në fillim.

Menaxhimi i rrezikut: për shumë tregtarë, derivatet mund të ofrojnë një mjet të ri për të menaxhuar rrezikun tregtar.

Aktivi themelor për të ardhmen Stormgain është çmimi i indeksit. Çmimi i Indeksit rrjedh nga kuotimet spot nga shkëmbimet kryesore të kriptomonedhave si Kraken, Coinbase, Binance, etj.

Një listë e të ardhmes në dispozicion në platformën Stormgain mund të gjendet në skedën e së ardhmes:
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
1. Grafiku i tregtimit

Grafiku tregon lëvizjen e çmimeve të aktivi i zgjedhur. Grafiku i tregtimit i lejon tregtarët të përdorin tregues për të dalluar tendencat dhe për të vlerësuar se kur duhet të hyjnë dhe të dalin nga tregu.

2. Paneli i instrumenteve

Kjo është lista e instrumenteve të disponueshme. Tregtari gjithashtu mund të shtojë instrumente të reja duke klikuar në ikonën “plus” dhe duke zgjedhur instrumentin e nevojshëm nga lista.

3. Libri i porosive

Libri i porosive shfaq porositë e blerjes dhe shitjes së një instrumenti financiar të caktuar. Më shumë informacion rreth librit të porosive mund të gjenden në lidhjen https://support.stormgain.com/articles/what-does-order-book-mean

4. Paneli i porosive të pozicioneve

Ky panel përmban të gjithë informacionin rreth pozicioneve të hapura ose të mbyllura të tregtarit dhe urdhërat.

5. Paneli i krijimit

të porosive Ky panel përdoret për të krijuar një porosi dhe për të hapur një tregti. Ekzistojnë një sërë opsionesh kur hapni një pozicion: drejtimi i tregtisë (shit ose blej), leva, menaxhimi i rrezikut (Stop Loss dhe Take Profit).

Çfarë është çmimi i ofertës dhe çmimi i kërkesës?

Kur tregtoni në tregjet financiare, është e rëndësishme të keni parasysh se ka gjithmonë 2 çmime në çdo moment të caktuar: çmimi me të cilin mund të blini një aktiv (çmimi i kërkuar) dhe çmimi me të cilin mund të shisni një aktiv (Oferta çmimi).

Vetëm mendoni se si është kur shkoni në bankë për të shkëmbyer një monedhë të huaj. Do të shihni gjithashtu dy çmime të ofruara atje: një për blerje dhe një për shitje. Çmimi i blerjes është gjithmonë më i lartë se çmimi i shitjes. Është saktësisht e njëjta gjë në tregun e kriptomonedhave. Çmimi Ask është ajo që paguani kur blini kripto-n tuaj, dhe çmimi i Ofertës është ai që merrni kur e shisni.

Le të themi se dëshironi të hapni një tregti. Së pari ju duhet të bëni pak analizë grafiku nëse do të merrni vendimin e duhur. Në grafik do të shihni çmimin mesatar. Ky është çmimi mesatar i çmimeve Bid and Ask.

Tani imagjinoni se vendosni të blini. Në dritaren e hapur të tregtisë, çmimi që do të shihni është pyetja. Ky është çmimi që do të paguani kur blini monedhën tuaj të zgjedhur.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Tani që keni blerë kriptomonedhën tuaj të dëshiruar, përfundimisht do t'ju duhet ta mbyllni atë. Kur mbyllni pozicionin tuaj, do ta bëni atë me çmimin e ofertës. Ka kuptim: nëse keni blerë një aktiv, tani duhet ta shisni atë. Nëse më parë e keni shitur aktivin, tani ju duhet ta blini atë përsëri. Kështu që ju hapni një pozicion me çmimin e ofertës dhe e mbyllni atë me çmimin e kërkesës.

Urdhrat limit ekzekutohen gjithashtu me çmimin e ofertës nëse shiten dhe me çmimin e kërkesës nëse blihen. Urdhrat e limitit të "Merr Fitim" dhe "Stop Humbje" ekzekutohen në mënyrë të ngjashme me çmimin "Kërko" ose "Ofert" në varësi të llojit të transaksionit.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Këtu është marrja kryesore. Nëse jeni duke shitur diçka, do të jetë me çmimin më të ulët (Oferta). Nëse po e blini, do të jetë me çmimin më të lartë (Ask).


Tarifa e financimit

Kur tregtoni në platformën StormGain, do të tarifoheni me tarifën tonë të financimit disa herë në ditë. Këto tarifa aplikohen në intervale të rregullta dhe të barabarta.

Tarifa e financimit mund të jetë pozitive ose negative në varësi të llojit të pozicionit tuaj (blerje/shitje) për çdo çift të caktuar kriptomonedhe. Kjo për shkak se shuma e tarifës llogaritet bazuar në diferencën midis kontratave të përhershme të tregut dhe çmimeve spot. Si e tillë, tarifa e financimit mund të ndryshojë në varësi të situatës së tregut.

Ju mund të shihni shumën e tarifës së financimit dhe sa kohë do të debitohet nga llogaria juaj çdo herë që hapni një pozicion të ri.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Figura: Ueb platforma
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Figura: Aplikacioni celular

Përndryshe, ju mund të gjeni detaje të shumës së tarifës së financimit dhe kur do të debitohet nga llogaria juaj në raportet tuaja tregtare.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Platforma në internet
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Aplikacioni celular

Çfarë është një levë dhe si mund të ndryshohet?

Një levë përdoret për të menaxhuar rreziqet kur kryeni një tregti me kriptomonedhë. Një levë gjithashtu ndikon në mënyrë proporcionale në shumën e komisionit të ngarkuar kur hapni tregjet dhe i zhvendosni ato në një ditë tjetër tregtimi.

Leva bën të mundur rritjen e rentabilitetit në tregti. Ai gjithashtu lejon që fondet e disponueshme në llogarinë tuaj StormGain të përdoren në mënyrë më efektive. Përdorimi i tij është njësoj si të punosh me fonde që janë deri në 300 herë më shumë se shuma e disponueshme në llogarinë tuaj kur përfundoni tregtimin e kriptomonedhave.

Shuma maksimale e levës për të përfunduar transaksionet varet nga instrumenti i tregtimit dhe mund të ndryshojë nga 5 në 300 (me hapin 1). Mund të shikoni kushtet e detajuara të tregtimit për çdo instrument, duke përfshirë levën maksimale të tij, në faqen Tarifat dhe Limitet .

Leva vendoset kur hapet një pozicion.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Shuma e levës mund të vendoset manualisht në fushën e duhur ose duke zgjedhur nivelin e dëshiruar në shkallën rrëshqitëse.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Leva nuk mund të ndryshohet për një pozicion që tashmë është hapur.


Leva minimale dhe maksimale

Kriptomonedhat mund të tregtohen në StormGain me një levë.

Një levë përdoret për të menaxhuar rreziqet kur kryeni një tregti me kriptomonedhë. Një levë gjithashtu ndikon në mënyrë proporcionale në shumën e komisionit të ngarkuar kur hapni tregjet dhe i zhvendosni ato në një ditë tjetër tregtimi.

Leva minimale për të gjitha kriptovalutat e disponueshme është 5. Maksimumi varet nga instrumenti i tregtimit, që varion midis 50 dhe 200. Leva mund të ndryshohet në rritje prej 1.

Çdo ndryshim në kushtet e tregtimit mund të gjendet në faqen Tarifat dhe Limitet ( https ://stormgain.com/fees-and-limits ).


Niveli i likuidimit

Në StormGain, ekziston një gjë e tillë si një shumë minimale tregtare. Kjo shumë është 10 USDT për të gjitha kriptovalutat. Megjithatë, kur merret parasysh leva, shuma mund të rritet me 5, 50 ose 200 herë, në varësi të instrumentit. Mund të mësoni më shumë në faqen Tarifat dhe Limitet ( https://stormgain.com/fees-and-limits ). Shuma minimale e depozitës është 50 USDT.

StormGain ka një nivel likuidimi. Niveli i likuidimit për një tregti specifike hyn në lojë kur niveli i humbjes në një pozicion arrin shumën e investuar në pozicion. Me fjalë të tjera, kur humbjet arrijnë në 100% të shumës, klienti investoi në pozicion me paratë e tij. Në këtë pikë, pozicioni do të mbyllet automatikisht.

Një Thirrje Marzhi është një paralajmërim se pragu i mbylljes është në rrezik për t'u kapërcyer. Ju do të merrni një njoftim kur humbja në pozicionin tuaj arrin 50% të shumës së saj totale. Kjo ju lejon të vendosni nëse do të rrisni shumën e pozicionit, do të përditësoni parametrat Stop Loss dhe Take Profit ose të mbyllni pozicionin.

Si të rritni pozicionin tuaj

Ju mund të rrisni vëllimin e tregtisë suaj në platformën StormGain.

Për të ndërtuar një tregti tashmë ekzistuese, zgjidhni atë që dëshironi të ndërtoni nga lista e tregtive të hapura dhe klikoni mbi të një herë me butonin e majtë të miut. Do të shihni një dritare:
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Shtypni butonin Rritja e shumës.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Futni shumën me të cilën dëshironi të ndërtoni tregtinë tuaj në fushën Shto. Konfirmoni duke klikuar mbi Apliko.

Ju gjithashtu mund ta vendosni atë në mënyrë që tregtia të ndërtohet automatikisht. Kjo mund të bëhet me një tregti tashmë të hapur. Thjesht shënoni Build-up this trade automatikisht për kutinë e herës tjetër. Ndërtimi i një tregtie të re është gjithashtu i mundur.

Kur hapni një tregti të re, shënoni në fushën Autorrite.
Si të regjistroheni dhe tregtoni Crypto në StormGain
Për këtë rast, sa herë që humbjet tuaja në këtë tregti arrijnë në 50%, një shtesë prej 50% e vlerës suaj tregtare do të investohet automatikisht për të mbajtur tregtinë të hapur.


Sa komision tregtimi ngarkojmë?

Ekzistojnë disa lloje të komisionit/interesit për StormGain:

- Komisioni i këmbimit për konvertimin e një kriptomonedhe me një tjetër. Kjo tarifohet në momentin e konvertimit.

- Komisioni i transaksionit për tregtitë e kryera me levë. Kjo tarifohet në momentin që një tregti hapet/mbyllet.

- Norma e financimit. Interesi i lidhur me normën e financimit mund të jetë pozitiv ose negativ. Ai tarifohet ose paguhet disa herë në ditë. Kjo ndodh në intervale specifike të barabarta kohore. Për detaje të plota, ju lutemi klikoni këtu .

Një listë shteruese e instrumenteve dhe tarifat e komisioneve/interesave të lidhura me to mund të gjenden në faqen e internetit .

Thank you for rating.